To Antipas-mål ikke nok til point mod FCN

Fem mål fik vi at gå på vinterpause på, da FC Nordsjælland besejrede Hobro IK med 3-2 i en underholdende affære. To mål af Quincy Antipas var ikke nok i bestræbelserne på at sikre sig point på Right to Dream Park.
 
Efterårssæsonens sidste kamp for Hobro IK bød på en tur til Farum og Alka Superligaens nummer tre fra FC Nordsjælland. Hjemmeholdet sagde inden kampen farvel til tre spillere.
 
Blandt dem var en af efterårets store profiler, Emiliano Marcondes, som efter nytår skifter til engelske Brentford. Og det var tydeligt, at han gerne ville give hjemmepublikummet en god afsked. Fem minutter skulle der gå, før han sendte et frispark på overliggeren.
 
Hjemmeholdet havde det dog svært ved at spille sig gennem en kompakt Hobro-defensiv, som satsede på hurtige og direkte omstillinger. Det var dog ved et etableret angreb, at Quincy Antipas åbnede scoringen. Pål Kirkevold fandt med sit gode overblik Vito Hammershøy-Mistrati i venstresiden, og med en flad aflevering skråt tilbage i feltet kunne Quincy Antipas sætte indersiden på og udplacere Alex Runarsson i FCN-målet.
 
Føringen holdte i knap ti minutter. Emiliano Marcondes fandt plads på kanten af feltet og med en flad afslutning mellem benene på Jonas Damborg var Jesper Rask i Hobro-målet uden chance.
 
FC Nordsjælland begyndte stille og rolig at opbygge et større pres mod Hobro-målet, som halvlegen skred frem. Derfor var det kærkomment, da Michael Tykgaard fløjtede til pause.
 
Pål Kirkevold var ophavsmand bag 1-0-scoringen, da han fandt Vito Hammershøy-Mistrati på venstrekanten. Foto: Dannie Rosenkrantz
 
2. halvleg var blot fem minutter gammel, før Emiliano Marcondes igen testede træværket. En nedfaldsbold landede for fødderne af angriberen, der flugtede bolden på stolpen tæt under mål.
 
Hobro svarede fint igen. En god omstilling var lige ved at blive farlig, da Quincy Antipas kom til baglinjen, men hjemmeholdet fik afværget til hjørnespark. Efterfølgende hjørnespark endte hos Vito Hammershøy-Mistrati i bagerste del af feltet. Men hans flugter blev reddet på stregen af en FCN-forsvarer.
 
Efter 62 minutter blev hjemmeholdet tilkendt et straffespark, da Emiliano Marcondes blev nedlagt af Rasmus Minor. Marcondes sparkede selv – og scorede sit 17. mål i efterårssæsonen.
 
Fem minutter blev ondt værre, da en fejl i Hobro-defensiven sendte Mathias Rasmussen alene mod et åbent mål, og han kunne let udbygge føringen til 3-1.
 
Et glimt af topklasse bragte dog Hobro IK tilbage i opgøret, da Vito Hammershøy-Mistrati med en millimeterpræcis aflevering fandt Quincy Antipas i dybden, og han kunne lobbe bolden over målmanden til 3-2.
 
Desværre blev det ikke til flere mål i en ellers underholdende kamp på en kold decemberdag, hvor Quincy Antipas og Emiliano Marcondes begge scorede to mål hver.
 
Kampfakta:
FC Nordsjælland 3-2 Hobro IK (1-1)
 
Mål:
FC Nordsjælland 0-1 Hobro IK, Quincy Antipas (23. min.)
FC Nordsjælland 1-1 Hobro IK, Emiliano Marcondes (32. min.)
FC Nordsjælland 2-1 Hobro IK, Emiliano Marcondes (63. min.)
FC Nordsjælland 3-1 Hobro IK, Mathias Rasmussen (68. min.)
FC Nordsjælland 3-2 Hobro IK, Quincy Antipas (73. min.)
 
Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Björn Kopplin – Jesper Bøge - Rasmus Minor Petersen – Jacob Tjørnelund
Martin Mikkelsen - Vito Hammershøy-Mistrati - Jonas Brix-Damborg (C) – Edgar Babayan
Pål Alexander Kirkevold - Quincy Antipas
 
Udskiftninger:
Ud: Edgar Babayan - Ind: Danny Olsen (68. min)
Ud: Martin Mikkelsen - Ind: Emmanuel Sabbi (82. min)
Ud: Jacob Tjørnelund - Ind: Sebastian Grønning (87. min)
 
Ubenyttede spillere:
Nicolaj Jørgensen (MM), Yaw Amankwah, Mads Justesen, Mikkel MP
 
Advarsler:
Patrick Mtiliga – FC Nordsjælland (22. min.)
Vito Hammershøy-Mistrati – Hobro IK (39. min)
Martin Mikkelsen – Hobro IK (71. min)
 
Tilskuertal:
2.843 tilskuere
 
Boldbesiddelse:
FC Nordsjælland: 59%
Hobro IK: 41%
 
Dommer:
Michael Tykgaard

Tilbage til oversigten