U12 PIGE A FYRKAT Q vs LYSENG

Onsdag den 8. Maj skulle pigerne igen i aktion; denne gang mod Lyseng, som de fleste er ret enige om er det bedste hold i Danmark på årgangen 2007.
Dermed vidste vi, at det ville blive en svær opgave, og vi havde heller ikke formået at vinde over dem før, men spillet uafgjort et par gange.

Det vilde ved Lyseng er, at de har 15 spillere de roterer med, og hvor det for dem faktisk er ligegyldigt hvem de har med ifht kvaliteten på holdet. De trækker selvfølgelig de bedste spillere fra hele Århus og for at sætte det i perspektiv, så var der blandt vores 11 spillere på dagen 5 piger der går i 5. klasse på Valsgård skole, og endda en skadet som går i skole samme sted:o)
 
Nå nu til kampen! Lad det være sagt med det samme, det blev en forrygende fodboldkamp. Uden tvivl den bedste fodbold kamp jeg personligt har set på årgangen, og jeg har altså set nogle stykker…. Kampen bød på det hele: Fight, intensitet, fairplay, mål, godt pasningsspil, taktisk forståelse, og sammenhold.
 
Op til kampen havde Uffe og jeg lidt dialog omkring opstilling. Skulle man gå på kompromis med sin egen normale spillestil for at tilpasse sig modstanderen, eller skal man fastholde sin egen filosofi og lade det bære eller briste? Vi blev ret hurtigt enige om at ved at ændre en smule, ville vi kunne modstå det tryk vi ved de i store perioder kommer med , da de spiller med 3 angribere, men vi ville også kunne drille dem den anden vej, da intentionen på ingen måder var, at vil ville ned og ”parkere bussen”. Derfor ændrede vi formation til 3-3-1 mod den normale 2-1-3-1. I praksis betyder det, at Signe Leth gik fra defensiv midt ned som midterste forsvarsspiller i en 3mands kæde, og Jasmin gik fra at være offensiv midtbane spiller til at ligge alene centralt i banen, derfor var det vigtigt at vores kanter når ikke vi havde bolden ”pakkede” godt sammen for at stå imod deres pasningsspil.
 
Nå nok om taktik. Pigerne havde virkelig taget instrukserne til sig, og selv om Lyseng fra start var meget på bolden og lagde højt pres, stod vi fint imod og holdt dem helt fra chancer. Omvendt havde vi inden for de første 10 minutter 3 stk 100% chancer, hvor kun sammenføjningen og godt målmandsspil stod i vejen for en komfortabel føring. Pigerne gjorde i denne periode alt rigtigt; de slog den første aflevering lidt længere end normalt, hvilket resulterede i at vi fik vores raket Carla Domino i front retvendt og direkte mod mål, da Lyseng som altid kun spillede med 1 forsvarsspiller og en målmand langt ude i banen. Vores start gjorde at de lynhurtigt ændrede til 2 forsvarsspillere og trak målmanden længere tilbage. Dette var også medskyldig til, at vi som halvlegen skred frem fik mere og mere spil oppe på deres banehalvdel. Og i 1. Halvleg havde vi klart fortjent at føre måske endda komfortabelt. Men stillingen i pausen var 0-0.

Fra 2. Halvlegs start kommer Lyseng igen med et hårdt tryk, som vi fint står imod; de begynder at få lidt større muligheder, men Freja Dahl i målet havde bestemt sig for, at der var lukket af og havde sikre hænder i alt hvad hun foretog sig. Vi var stadig farlige på omstillinger og efter 10 min af 2. Halvleg får vi i en omstilling et frispark; umiddelbart lidt langt udenfor feltet, men Jasmin sparker på kassen og skuddet dykker lige ned i krydset til stor jubel blandt pigerne og blandt klassekammeraterne, som på tilskuerpladserne kvitterede med at spille landsholdssange og juble højlydt. Denne scoring satte gang i Lyseng, som kom med et stadigt større tryk, men forsvarskæden stod virkelig godt, og hver gang de nærmede sig stod Freja i vejen i målet. En enkelt gang måtte vi have stolpen til hjælp for at holde Lyseng fra at score; modsat var vi stadig meget farlige på omstillinger og deres målmand har på Carla Domino nogle mirakuløse redninger igennem de sidste 10 minutter. I sidste minut får Lyseng frispark lige udenfor vores felt, som i første omgang fint bliver clearet, bolden kommer tilbage i vores felt af 2 omgange, hvor en Lyseng spiller ved bageste stolpe får skovlet bolden ind. Dommeren fløjter kampen af umiddelbart efter.
 
Denne spand koldt vand i hovederne gjorde pigerne lidt frustrerede efter slutfløjtet havde lydt, og de havde mange løsninger på problemet. Men efter vi fik samlet pigerne op inde i omklædningsrummet, kunne de alle se, at de havde spillet en fænomenal kamp, og ydet en pragtpræstation. Og jeg roste dem også for at de var sure efter kampen, da det vidner om, at man har en vinder mentalitet, og den har man nok nogle gange skulle lede lidt efter. Dette fik pigerne til at grine, og efterfølgende snakkede Uffe og jeg om at det er det bedste vi har set fra pigerne, både hvad angår indstilling, tempo, teknik og fight. Tog mig selv i under kampen at være lidt målløs over deres niveau. Alle pigerne kunne se hvor langt man kan komme, hvis den rigtige indstilling er der, og det er nemmere at leve med en uafgjort i denne kamp, end når man efter kampen i Grenå står med en fornemmelse af, at alle godt kunne have givet sig lidt mere.
 
Men alt i alt en fed kamp at være med til og det lover godt for de kommen kampe efter ombrydning af rækken, hvor vi får fornøjelsen af Lyseng 2 gange mere:o). Holdet på dagen var Freja Dahl, Signe Leth, Kirstine Lyngberg, Merle Wie, Jasmin Bertelsen Jensen, Maria Thygesen, Natasia Pedersen, Carla Domino, Cecilie Lund, Malou Mikkelsen og Agnethe Nielsen. Der skal også lyde en stor tak til forældrene, der som altid var mødt talstærkt op. Desuden var der stort fremmøde af klassekammerater og sågar klasselærere, med musik og jubel udenfor banen til følge. Pigerne syntes det var mega fedt….
 

Tilbage til oversigten