U13 Liga 1 piger: Ikast FC vs. FYRKAT Q

Mandag den 30. september skulle pigerne på udebane spille mod Ikast - et hold vi aldrig før havde mødt. I truppen var til dagen udtaget 12 spillere, da vi har en del småskader i truppen. Stor ros til pigerne for, at de tager den lange tur  med chance for at de ikke kommer til at spille. Det vidner om fænomenal holdånd…. Spillerne som på dagen skulle tage udfordringen op var: Freja Dahl, Merle Wie, Kirstine Lyngberg, Mille Søndergaard, Jasmin Jensen, Victoria Larsen, Natasia Pedersen, Carla Domino, Agnete Nielsen, Cecilie Lund og Signe Leth.
 
Kampen startede med Ikast meget på bolden. Tydeligt at de var utroligt kombinationsstærke og meget bevægelige uden bold. Vi løb rigtig mange meter og stod rigtig godt i vores organisation og det gjorde at de langt ind i 1. Halvleg ikke blev rigtigt farlige. Halvvejs i halvlegen begyndte de at nærme sig vores mål lidt mere. Når vi var på bolden formåede vi ikke rigtig at holde fast i bolden og var for stillestående på banen. Desværre kunne vi ikke holde stand til pausen, da Ikast i sidste minut fortjent får bragt sig foran med 1-0.
 
I pausen bruger vi tiden på at fortælle pigerne, hvor vigtigt det er at tro på det stadig og kæmpe røven ud af bukserne. Der skal bare et enkelt godt angreb til så er vi med igen. Taktisk ændrer vi med lidt andre typer på kanten, med mere gennembrudsstyrke og det gør faktisk at starten af 2. Halvleg bliver mere på vores præmisser. Vi brænder i perioden 2 helt oplagte målchancer. Det er stadig Ikast, der ser bedst ud med bolden, men vi er nu farlige på omstillinger. Desværre får Ikast fortjent scoret igen efter et godt angreb ca halvvejs i 2. Halvleg. Nu blev det svært. Inde på banen virkede det som om at pigerne tænkte: Nej, det skal være løgn. Og i sidste del af 2 halvleg er det os der sidder mest på spillet og får trykket dem tilbage og Ikast pigerne ser møre ud. Og med 10 minutter tilbage får vi reduceret efter en flot solopræstation af Mille til 2-1. Nu lugter vi pludselig point og pigerne klør på, men desværre i vores iver efter point får Ikast scoret et mål til 3-1, hvor vi er lidt uorganiserede og herefter dør kampen lidt ud.
 
Efter kampen ligger 2 spillere med krampe, og generelt var det nogle trætte piger, der kom i omklædningsrummet. I evalueringen efter kampen fik pigerne ros af trænerteamet for fight, indstilling og moral. Når man har leveret en præstation på det niveau og så taber til et bedre hold – jamen det er der ikke så meget at gøre ved. Og det fede var at pigerne selv kunne se præcis hvad der skulle til for at blive lige så gode som modstanderen, og pigerne kunne også se at arbejdsindsatsen i sig selv var ved at gøre, at vi faktisk med lidt held kunne have stjålet et point. Det tror jeg virkelig de tager med til de næste kampe.
 
Næste kamp er allerede 2 dage senere mod Skørping i kvartfinalen i pokalturneringen.

Tilbage til oversigten