Uheldigt nederlag i lokalopgør

Der var på forhånd forventninger om en højintens affære mellem de to lokalrivaler Randers FC og Hobro IK, da et solbeskinnet BioNutria Park Randers lagde græs til derbyet lørdag eftermiddag.

Der var målgaranti i Randers. Ingen af holdene havde inden det indbyrdes møde spillet 0-0 i denne sæson, og vi skulle ikke længere frem end til kampens tredje minut, før bolden lå i kassen. Hobros dynamiske angrebsduo arbejdede fortrinligt sammen, da Pål Kirkevold sendte koreanske Jung-Bin Park i dybden, hvor han udnyttede sin hurtighed overfor Randers-forsvaret og derefter resolut sparkede bolden op i nettaget til en tidlig Hobro-føring. En scoring der i øvrigt var det første koreanske mål nogensinde i Alka Superligaen, og også Jung-Bin Parks første som seniorspiller.

Den intense start fortsatte efterfølgende, hvor Randers FC pressede på for en udligning. Fire minutter efter Parks scoring kom Randers også frem til en stor mulighed, da Jonas Borring headede Alexander Fischers indlæg på overlæggeren, hvorefter Superligaens delte topscorer Viktor Lundberg efterfølgende sejlede nedfaldsbolden over målet. Værterne fortsatte presset, og i kampens 12. minut gav det pote, da Jonas Borring scorede sit fjerde mål i sæsonen. Lejesvenden fra Brøndby Patrick Da Silva kom fri til et indlæg i venstresiden, dette blev blokeret af Jesper Bøge, men Jonas Borring var over returen og sparkede den i kassen til en Randers-udligning.

Flere scoringer fik vi ikke i første halvleg, hvor Hobro IK gradvist fik mere og mere boldbesiddelse. Største chance som resultat af dette tilfaldt Tidiane Sane, der var gået med frem i feltet og headede bolden lige forbi målet.

Foto: Dannie Rosenkrantz

Tæt kamp efter pausen
Intensitesniveauet faldt en smule i anden halvleg, der i store perioder var præget af mange fejl fra begge mandskaber. Symptomatisk for dette var det efter et boldtab, at Mikael Ishak kom alene igennem med målmand Jesper Rask, der fra en spids vinkel kunne rette svenskerens afslutning af til et hjørnespark.

I kampens sidste 20 minutter blev niveauet igen hævet af begge hold i deres jagt på et sejrsmål. Første mulighed for et sådant tilfaldt hjemmeholdet, da en pågående Jonas Borring kom først på endnu et indlæg og med hovedet sendte bolden igennem feltet og forbi målet.

I den anden ende var to af Hobros mange tidligere Randers-spillere tæt på at sende udeholdet foran for anden gang i kampen. Først var det indskiftede Mathias Bersang Sørensen, der samlede en andenbold op og sendte den hårdt mod Randers-målet, hvor Karl-Johan Johnsson måtte hive en god redning op af ærmet for at holde bolden ude af nettet. På det efterfølgende hjørnespark var det så Tidiane Sane, der fra kort afstand tvang samme Johnsson ud i en glimrende refleksredning, der gav endnu et hjørnespark til gæsterne.

På trods af store chancer var det dog ikke Hobro IK, der scorede kampens sidste mål. I en periode, hvor det hobrogensiske mandskab havde problemer med at få bolden væk fra egen banehalvdel, indkasserede dagens udehold på ny et afgørende sent mål. Alexander Fischer sendte et af sine utallige indlæg ind i feltet, hvor sydafrikanske Mandla Masango, der forinden havde erstattet den tidligere Hobro-spiller Kasper Fisker, kom først på bolden og sendte den forbi en chanceløs Jesper Rask.

Mod kampens afslutning formåede Hobro ikke for alvor at etablere et pres mod kronjyderne, hvorfor dagens værter løb med alle tre point i dagens lokalopgør, hvor Hobro IK med lidt af det held, de savner så meget i øjeblikket, lige så vel som Randers kunne have sat tre point på kontoen.

Kampfakta:
Randers FC 2-1 Hobro IK (1-1)

Mål:
Randers FC – Hobro IK 0-1, Jung-Bin Park (3. min.)
Randers FC - Hobro IK 1-1, Jonas Borring (12. min.)
Randers FC - Hobro IK 2-1, Mandla Masango (85. min.)

Hobro opstilling:
Jesper Rask, Rune Hastrup, Jesper Bøge, Mads Justesen (C), Adama Tamboura, Martin Mikkelsen (46. min. Mathias Bersang Sørensen), Jonas Brix-Damborg, Tidiane Sane, Gökcan Kaya (88. min. Rasmus Lynge Christensen), Pål Alexander Kirkevold, Jung-Bin Park (70. min. Mayron George).

Bænken:
Alexander Nybo, Rasmus Lynge Christensen, Morten Beck Andersen, Mads Jessen, Mathias Bersang Sørensen, Mayron George, Christoffer Østergaard.

Advarsler:
Jung-Bin Park – Hobro IK (44. min.)
Mads Agesen - Randers FC (47. min.)

Boldbesiddelse:
Randers FC (54%) Hobro IK (46%)

Tilskuertal:
5374 tilskuere

Dommer:
Mads-Kristoffer Kristoffersen

Tilbage til oversigten