Underholdende remis i sæsonpremieren

Hobro IK startede 3F Superliga sæson 19/20 med en pointdeling 1-1 mod AGF i en spændende og intens kamp på DS Arena.
 
Hobro IK’s 3F Superliga-sæson 2019/20 blev mandag aften sparket i gang, da hobrogenserne hjemme på DS Arena tog imod østjyderne fra AGF.
 
I åbningen af kampen var det tydeligt, at begge hold var ivrige efter at få en god start på sæsonen, og det viste sig i form af chancer til begge mandskaber.
 
Den største af slagsen kom 12 minutter inde i opgøret, da AGF-målmand Oscar Whalley var tæt på at forære et mål til hobrogenserne. Edgar Babayan lagde et pres mod målet, og her var AGF-målvogteren for langsom til at få skilt sig af med bolden. Babayan blokerede udsparket, men til ærgrelse for de mange fremmødte fans, måtte de se blokeringen snige sig forbi målet.


(Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Større ærgrelse var der kort efter for hjemmeholdet, da comeback-darlingen Mads Hvilsom måtte udgå fra kampen blot efter 14 minutters spil. Grådkvalt forlod han banen og gjorde i stedet plads til debutanten Oliver Thychosen.
 
Spillet fortsatte herfra den høje intensitet, som havde hersket indtil nu. Det betød at det blev en mere fysisk affære, som blandt andet udformede sig i fire gule kort i første halvleg. Begge hold havde et par fine optræk til chancer, men i afslutningsmomentet manglede det sidste, og samtidig stod defensiverne stærkt i opgøret.
 
Tættest kom det efter et af de mange hjørnespark, som Peter Sørensens tropper havde tilkæmpet sig. Rasmus Minor var tæt på at få hovedet på hjørnesparket, som i stedet blev blev clearet lige ud i fødderne på Mikkel M.P., som resolut bankede bolden mod kassen. Desværre for de gulklædte, så måtte de se afslutningen stryge tæt forbi målet.
 
Efter et par gode AGF-muligheder, som også manglede den sidste skarphed, så fløjtede kampens dommer til halvleg ved stillingen 0-0. Scoringerne udeblev i en første halvleg, hvor Hobro-mandskabet gjorde en god figur og i flere situationer var tæt på at få puttet den i kassen.

 

(Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Pointdeling efter spændende anden halvleg
Hobro-mandskabet fortsatte de gode takter fra første halvleg og var i det 51. minut tæt på at bringe sig foran på en kontra. Edgar Babayan sendte Emmanuel Sabbi fri ned mod målet, men han blev forstyrret i afslutningsøjeblikket, og skuddet gik derfor forbi målet. Bolden blev samlet op, og herefter modtog Jesper Bøge den på kanten af feltet, hvorfra han fik afsluttet, men igen måtte mandskabet for Mariagerfjord se afslutningen ryge forbi målet.
 
Ti minutter senere viste den selvsamme opskrift at have et andet udfald. Edgar Babayan sendte med en fabelagtig ydersideaflevering amerikaneren helt fri foran mål, og sidste sæsons slutspilshelt skuffede ikke Hobro-fansene. Sikkert sendte han bolden ind bag AGF-målmanden og bragte dermed sit hold på sejrskurs.


(Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Efter scoringen trak Peter Sørensens mandskab sig tilbage, og AGF begyndte at vise tænder. Der skulle ikke gå længe, før østjyderne udnyttede de gulklædtes tilbagetrukne spil, og det resulterede i en udligning. Jesper Juelsgård fik sat panden på et hjørnespark og dirigerede bolden ind bag Jesper Rask. Stillingen var derfor 1-1 med 19 minutters spil tilbage.
 
Herefter pressede David Nielsens mandskab på for at få et føringsmål. Selvom trætheden begyndte at melde sig, så forsvarede de gulklædte sig godt. De fik med en solid defensiv indsats afværget AGF’s tunge pres og fik stoppet chancerne, inden de blev alt for store.
 
I det 85. minut var det alligevel tæt på at gå galt, da Casper Højer Nielsen blev spillet fri foran målet efter flot opspil af aarhusianerne. Sidste sæsons superhelt Jesper Rask viste dog fortsat, at han stadig var livsvigtig for hobrogenserne. Han pillede AGF-spillerens forsøg og reddede derfor det ene point til hjemmeholdet, da dommeren syv minutter senere fløjtede kampen af ved stillingen 1-1.
 
Efter 92 intense og underholdende minutter havde Hobro-mandskabet tilkæmpet sig det ene point i sæsonåbneren mod AGF. Samtidig viste de med godt spil, at der er god grund til optimisme hos holdet fra Mariagerfjord, som skal i aktion igen på søndag, hvor en tur til Esbjerg venter.
 
 
 
 
 
Kampfakta:
Hobro IK 1-1 AGF (0-0)
 
Mål:
Emmanuel Sabbi 62’ (Hobro IK 1 - 0 AGF)
Jesper Juelsgård 71’ (Hobro IK 1 - 1 AGF)
 
 
Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Jesper Bøge – Anel Ahmedhodzic – Rasmus Minor – Jacob Tjørnelund
Emmanuel Sabbi – Mikkel M.P. – Jonas Brix-Damborg – Edgar Babayan
Pål Alexander Kirkevold – Mads Hvilsom
 
Udskiftninger:
Ud: Mads Hvilsom – Ind: Oliver Thychosen (14. min.)
Ud: Emmanuel Sabbi - Ind: Julian Kristoffersen (83. min.)
Ud: Jonas Brix-Damborg - Ind: Christian Cappis (91. min.)
 
Ubenyttede spillere:
Adrian Kappenberger, Mathias Haarup, Brandon Onkony, Hamse Hussein
 
Advarsler:
Frederik Tingager, AGF (28. min.)
Edgar Babayan, Hobro IK (32. min.)
Casper Højer Nielsen, AGF (35. min.)
Jonas Brix-Damborg, Hobro IK (45. min.)
Nicolai Poulsen, AGF (58. min.)
 
Tilskuertal:
4.236
 
Dommer:
Peter Kjærsgaard

Tilbage til oversigten