Vendsyssel sendt nordpå med lussing

For tredje kamp i træk scorede Hobro IK hele fire mål i en fodboldkamp. Denne gang gik det ud over de nordjyske rivaler fra Vendsyssel, der blev sendt til Hjørring med et 4-0-nederlag.

Første chance tilfaldt Hobro allerede i tredje spilminut, da Anders Holvad spillede et kontraangreb ud på højrekanten, hvor Lucas Jensen var i fremdrift. Den hurtige kantspiller søgte mod baglinjen, hvorfra han sendte et fladt indlæg på tværs af feltet mod Wilfried Domoraud, der kom glidende ved bagerste stolpe. Men franskmanden fik ikke ordentligt træf på bolden, der hoppede ved siden af målet.

Første alvorlige forsøg fra gæsterne kom godt fem minutter senere, da Tiago Leonco kom højest på et hjørnespark. Men angriberens hovedstød røg langt over. Farligere var det minuttet efter, da Jens Kristian Sørensen kom stormende frem til et indlæg fra højre. Men igen et upræcist hovedstød fra Hjørring-mandskabet.

Ikke længe efter var spillet igen flyttet op i den anden ende. Et frispark midt på banen blev haglet op i låget på Mads Justesen, der centrerede bolden. I første omgang blev kuglen ekspederet ud af feltet, men Jonas Brix-Damborg headede på ny bolden op i boksen, hvor altid optimistiske Anders Holvad vendte rundt, tog chancen og bragte Hobro IK på 1-0. Og så fik vi signaturjubelscenen, kolbøtten, for tredje kamp i træk.

Herefter var der stilstand i opgøret. Vendsyssel var mest på bolden, men havde problemer med at nedbryde Hobros defensive organisation. På den anden side døjede hjemmeholdet også med holde i bolden og spille sig ud af presset. Derfor lod næste afslutning vente på sig. Først i kampens 37. minut skete der noget, da Tiago Leonco sendte et langskud i favnen på Jesper Rask.

Da uret havde rundet de 40 minutter var Jacob Tjørnelund tæt på at sætte en stor chance op til udeholdet. Venstrebacken afleverede bolden lige ind i fødderne på en modspiller lige uden for feltet, men en årvågen Mads Justesen fik tacklet afslutningen til et hjørnespark. Et hjørnespark som Hobro-anføreren ligeledes afværgede.

Sidste mulighed i 1. halvleg kom fra Vendsyssels nyerhvervelse, Thomas Dalgaard, der sendte et langskud mod Jesper Rask, der af to omgange fik klaret forsøget.

Anders Holvad scorede for tredje kamp i træk. Og denne gang hele to af slagsen. (Foto: Dannie Rosenkrantz)

Afklapsning efter pausen
Anden halvleg startede glimrende for Hobro. Blot fem minutter efter pausen blev en flot spillende Lucas Jensen fundet i højresiden. Herfra sendte han en flad centrering ind mod Kasper Povlsen, der havde sneget sig med i feltet fra sin midtbaneposition. Første afslutning blev sparket i ryggen på en forsvarsspiller, men returen flugtede samme Povlsen i netmaskerne til en 2-0-føring.

Gæsterne jagtede nu i den grad et comeback, men det var i stedet Hobro, der igen blev farlige. Et frispark sejlede over bagerst i feltet, hvor Bjarke Jacobsen headede bolden op på sin medspiller Chris Sørensens hånd, hvorfor dommer Michael V. Jensen pegede på plettet og dømte straffespark til de gule. Det straffespark skulle Sebastian Andersen tage sig af, og det gjorde han på mest elegante vis ved at chippe bolden ned gennem midten i samme stil som Antonin Panenka i 1976.

Kampbilledet efter 3-0-scoringen var med Vendsyssel som det dominerende hold på bolden. De hvidklædte gæster søgte efter åbninger og kom frem til et par halvfarlige chancer, medens Hobro lurede på kontraangreb og de altid farlige dødbolde.Og efter netop en dødbold blafrede nettet atter på DS Arena. Et indkast blev kastet ind i boksen, hvor Mads Justesen snittede bolden over bagerst i feltet. Her var Anders Holvad åben og parat til at sende sin anden scoring i kassen og Hobro foran med hele 4-0.

Mod kampens slutning tilfaldt et par chancer udeholdet, men de formåede ikke at pynte på resultatet, hvorfor Hobro trak sig sejrrigt ud af rivalopgøret med hele 4-0.

Kampfakta:
Hobro IK 4-0 Vendsyssel FF (1-0)

Mål:
Hobro IK - Vendsyssel FF 1-0, Anders Holvad (14. min.)
Hobro IK - Vendsyssel FF 2-0, Kasper Povlsen (50. min.)
Hobro IK - Vendsyssel FF 3-0, Sebastian Andersen (57. min.)
Hobro IK - Vendsyssel FF 4-0, Anders Holvad (76. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask, Jacob Tjørnelund (68. min. Mikkel Mejlstrup Pedersen), Mads Justesen, Babajide Ogunbiyi, Nicholas Gotfredsen, Sebastian Andersen, Jonas Brix-Damborg, Kasper Povlsen, Lucas Jensen (84. min. Onur Albayrak), Wilfried Domoraud, Anders Holvad (79. min. Kasper Lynge Nielsen).

Bænken:
Alexander Nybo, Mads Jessen, Mikkel Mejlstrup Pedersen, Rune Hastrup, Onur Albayrak, Kasper Lynge Nielsen, Quincy Antipas.

Tilskuertal:
1515 tilskuere

Dommer:
Michael V. Jensen

Tilbage til oversigten